Week 13 & 14: We blijven ontdekken
Door: Wies Kuijpers
31 Mei 2020 | Taiwan, Taipei
Naast Beitou hebben we binnen Taipei in de afgelopen 2 weken ook nog een bezoek gebracht aan de National Dr. Sun Yat-Sen Memorial Hall. Deze is gebouwd ter nagedachtenis aan Dr. Sun Yat-sen, ook wel bekend als de vader van R.O.C. Taiwan. Deze memorial hall ligt in de buurt van de Taipei 101 en vanuit het park van deze Memorial Hall had je een prachtig uitzicht op de Taipei 101.
Verder zijn we ook nog naar het Sanxia district geweest. In dit district zijn de Sanxia tempel en de Sanxia Old street te vinden. De Sanxia tempel is Taoïstische tempel en bevat bijzonder veel details, dit is ook heel duidelijk in de foto’s te zien. Vanwege de grote van de tempel en de hoeveelheid details in deze tempel was deze tempel bijzonder indrukwekkend om te zien. Na in Sanxia de meest indrukwekkende dingen gezien te hebben zijn we naar de Yuan Shan hiking trail gelopen. Deze wandeling brengt je naar de top van een berg waar je een prachtig uitzicht hebt over Taipei, New Taipei en Taoyuan. Vanuit hier was de Taipei 101 ook goed te zien en omdat we ons nog steeds in Taipei bevonden werd het wel echt duidelijk hoe groot Taipei eigenlijk is.
Ook zijn we in de afgelopen 2 weken nog naar Shifen geweest. In Shifen zijn we via een paar bruggen en kleine watervallen naar de Shifen watervallen gegaan. Deze staan ook wel bekend als de Niagara falls van Taiwan. De waterval was mooi om te zien maar hij was wel minder groot dan verwacht. Na deze waterval zijn we nog naar de Shifen old street geweest. De trein rijdt hier lettelrijk tussen de huizen door en om naar de andere kant van de straat te gaan moet je eerst het spoor oversteken. Dan scheelt het gelukkig dat de trein maar om het uur komt. Nadat we in Shifen gezien hadden wat we wilde zien zijn we door gegaan naar Pingxi. Pingxi staat bekend om Skylantern festival wat hier jaarlijks in februari wordt gegeven. In Pingxi mogen wel het hele jaar door Skylanterns de lucht in worden gelaten, daarom hebben we, nadat we in Pingxi ook weer alles gezien hadden, gezamenlijk een skylantern de lucht in gelaten met onze wensen hierop. Dit was een mooie afsluiter voor de afgelopen 2 weken.
In Taiwan is de situatie rondom het Corona virus nog steeds erg rustig en stabiel. We moeten nog steeds bijna overal onze temperatuur laten controleren voordat we naar binnen mogen en we moeten nog steeds bijna overal mondkapjes dragen. Er zijn in de afgelopen 3 weken nog maar 2 nieuwe cases bijgekomen waarvan beide cases vanuit het buitenland komen. We kunnen dus gelukkig nog veel reizen en kunnen nog gewoon naar school. Op school gaat verder ook alles goed en lekker zijn gangetje.
Kortom: hier gaat het allemaal goed en ik vermaak me nog steeds prima hier.
Omdat ik bij deze blog mijn limiet van mijn foto’s bijna heb bereikt zal ik op deze blog elke keer nog de tekst erop zetten met 1 foto erbij. Al mijn andere foto’s staan op mijn andere blog:
02 Juni 2020 - 10:46
Wilhelmien:
Hoi Wies
En wederom vind ik het leuk iets van je te horen, een skylantern met wensen erop, ik hoop voor jullie dat ze uitkomen! En dan is het alweer juni 2020., op naar de laatste loodjes van dit schooljaar daar in verweggistan.
Succes ermee!!
groejtes uit een heeeeel zoonig Uden met 30 graden vanmiddag..