Week 3 & 4 - De reis gaat verder - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van wieskuijpers - WaarBenJij.nu Week 3 & 4 - De reis gaat verder - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van wieskuijpers - WaarBenJij.nu

Week 3 & 4 - De reis gaat verder

Door: Wies Kuijpers

Blijf op de hoogte en volg

22 Maart 2020 | Taiwan, Taipei

De afgelopen twee weken was het toch wel spannend of ik verplicht terug moest komen naar Nederland of niet. Ik heb vanuit school meerdere mailtjes gekregen met het verzoek om terug naar Nederland te komen. Na wat langer nadenken en na overleg heb ik toch besloten dat ik in Taiwan blijf. In Taiwan hebben ze de situatie goed onder controle, dus zit ik hier beter dan in Nederland. Voor alsnog mag ik dus gewoon in Taiwan blijven. Ik heb me natuurlijk wel online aangemeld bij de ambassade om aan te geven dat ik nog in Taiwan zit. Sinds 19 maart is Taiwan zelf compleet op slot gegaan. Alleen mensen die uit Taiwan zelf komen kunnen het land nog in komen. Bij binnenkomst moet iedereen verplicht 2 weken in quarantaine en iedereen die tussen 5 maart en 14 maart het land is binnengekomen moet ook 2 weken in quarantaine. (https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3899387), deze maatregel heeft voor nu nog geen gevolgen voor mij, omdat ik zelf al meer dan 3 weken in het land ben.

Verder ben ik hier natuurlijk ook om te studeren dus zal er dus ook aan school gewerkt moeten worden. De vakken zijn interessant en uitdagend en verlopen goed. Ik heb op het moment 1 vak online, omdat de dochter van deze docent van Amerika terug was gekomen en hij dus voor de zekerheid 2 weken thuis blijft. De rest van de vakken worden nog gewoon op school gegeven.

Natuurlijk heb ik in de afgelopen 2 weken toch nog wel een beetje van de stad bekeken. We zijn vorige week voor de verjaardag van Leon naar een Arcadehal en naar een karaoke bar geweest. Verder zijn we deze week nog naar de bergen geweest. Hier zijn we via de Tiger mountain en de Leopard mountain naar de Elephant mountain geweest. Tijdens deze wandeling hadden we een heel mooi uitzicht op de stad, hier hebben we wat foto’s gemaakt op de populaire steen van de Elephant mountain. Ook hebben we natuurlijk in de afgelopen 2 weken vaak genoeg door de stad gelopen en gefietst waar we ook meerdere mooie plekken zijn tegengekomen. Zo beetje bij beetje krijgen we toch steeds meer te zien van Taiwan.

Ik heb het goed naar mijn zin in Taiwan en het verloopt allemaal goed. Ik leer steeds meer mensen kennen en ontdek steeds meer mooie en leuke plekken in de stad. School gaat goed en ik mag voor alsnog gewoon in Taiwan blijven.

p.s. Ik kreeg ook veel vragen over het eten en de eettentjes hier, daarom heb ik ook daar een paar foto’s van bijgezet

Mijn blog op de andere site, hier zijn de foto's iets beter te zien:

• 23 Maart 2020 - 10:25

Wilhelmien :

Hoi Wies

Dankjewel weer voor dit verslag, en...heel veel Succes met alles daar, je mist in Nederland nu wel een ongelooflijke bizarre onwerkelijke tijd...fijn dat je er daar niet zo veel van merkt.
    Hou het gezond en pas goed op jezelf!!
    Groetjes
    Tante Wilhelmien